Chokoladekarameller med nødder

Ca. 25 stk. | Af Thomas Brun Larsen
 


50 g smør
1½ dl kaffefløde 13 %
1½ dl sirup
100 g sukker
50 g mørk chokolade
100 g hakkede hasselnøddekerner
 
  Chokoladen gør karamellerne bløde, så et godt tip er at opbevare dem i en tætsluttet beholder i køleskabet. 
 
  Smelt smørret i fløde i en tykbundet gryde. Tilsæt sirup og sukker og bring blandingen i kog.
Riv chokoladen i og lad massen koge ikke for voldsomt, til dråber fra en teske kan formes til kugler i koldt vand.
Pensl formen med smør. Hak nødderne fint og bland dem i den kogte masse og hæld blandingen i formen.
Stil karamelmassen i køleskabet. Inden den bliver for hård, vendes massen ud af formen og skæres i passende stykker.
 
Tilbage