Chokoladetærte

6-8 personer | Af Thomas Brun Larsen
 


Til mørdejen skal du bruge:
100 g koldt smør
200 g mel
75 g flormelis
1 æg
1 knsp salt

Til chokoladeganachen skal du bruge:
200 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
1 dl sødmælk
1 æg
 
  Tærten er fantastisk med hjemmelavet vanille-orange creme. 
 
  Mørdej:
Skær det kolde smør i firkanter. Bland smør og mel med fingerspidserne. Ælt hurtigt dejen sammen med flormelis, æg og salt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1½ time.

Bund:
Tøg mørdejen ud af køleskabet ca. 1 time, før du skal bruge den.
Strø lidt mel på bordet og rul dejen ud, så den passer til din tærteform. Formen skal være ca. 26 cm.
Læg dejen i tærtebunden og pres godt mod sider og bund. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag bunden ud af køleskabet, prik den med en gaffel (forhindrer den i at hæve op under bagningen). Beklæd bunden med sølvpapir. Det skal sidde tæt til kanten.
Fyld formen med salt eller tørrede ærter og bag tærtebunden "blindt" i ca. 10 minutter eller indtil den har sat sig.
Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern forsigtigt sølvpapiret. Skru ned for varmen til 150 grader.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint og put den i en skål. Bring piskefløde og mælk til kogepunktet i en lille gryde. Tag den af blusset og hæld den over chokoladen. Pisk til massen er homogen (Den skal være lidt tynd).
Pisk ægget sammen i en kop og pisk det i chokolademassen.

Bagning:
Hæld forsigtigt chokoladeganacen i den forbagte bund og bag den i ca. 20 - 25 minutter, indtil cremen sætter sig helt.
Afkøl tærten. Drys lidt flormelis over umiddelbart inden servering.
 
Tilbage