|
Mørdej: Skær det kolde smør i firkanter. Bland smør og mel med fingerspidserne. Ælt hurtigt dejen sammen med flormelis, æg og salt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1½ time.
Bund: Tøg mørdejen ud af køleskabet ca. 1 time, før du skal bruge den. Strø lidt mel på bordet og rul dejen ud, så den passer til din tærteform. Formen skal være ca. 26 cm. Læg dejen i tærtebunden og pres godt mod sider og bund. Stil formen i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Tag bunden ud af køleskabet, prik den med en gaffel (forhindrer den i at hæve op under bagningen). Beklæd bunden med sølvpapir. Det skal sidde tæt til kanten. Fyld formen med salt eller tørrede ærter og bag tærtebunden "blindt" i ca. 10 minutter eller indtil den har sat sig. Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern forsigtigt sølvpapiret. Skru ned for varmen til 150 grader.
Chokoladeganache: Hak chokoladen fint og put den i en skål. Bring piskefløde og mælk til kogepunktet i en lille gryde. Tag den af blusset og hæld den over chokoladen. Pisk til massen er homogen (Den skal være lidt tynd). Pisk ægget sammen i en kop og pisk det i chokolademassen.
Bagning: Hæld forsigtigt chokoladeganacen i den forbagte bund og bag den i ca. 20 - 25 minutter, indtil cremen sætter sig helt. Afkøl tærten. Drys lidt flormelis over umiddelbart inden servering. |
|