Kransekagetårn

10 personer | Af Thomas Brun Larsen
 


Kransekagemasse:
600 g marcipan
125 g sukker
2 æggehvider

Glasur:
150 g flormelis
1 æggehvide

Chokolade til samling
 
  Vær omhyggelig med ringene og deres længde.

Du kan vælge at samle tårnet med brug af glasur i stedet for chokolade.

Godt nytår. 
 
  Trin 1:
Ælt marcipanen sammen med sukkeret og æggehviderne. Massen skal have konsistens som modellervoks. Svøb den ind i folie, og læg den i køleskabet til næste dag.

Trin 2:
Afvej 515 g af kransekagemassen og form den til en tyk stang. Resten af massen gemmes i køleskabet til senere.
Tril kransekagemassen på et glat bord eller bræt til en 43 cm lang rulle, lige tyk over det hele. Brug en lineal - det er vigtigt, at længdemålet er korrekt.

Trin 3:
Skær rullen i følgende afmålte afsnit: 1 cm, 1,5 cm, 2 cm, 2,5 cm, 3 cm, 4 cm, 4,5 cm, 5 cm, 6 cm, 6,5 cm og til sidst 7 cm.
Det første stykke (1 cm) bliver toppen.

Trin 4:
Form det 1 cm lange stykke til en kugle og tryk den lidt flad.
Rul de øvrige stykker til følgende længder: 6,5 cm, 8 cm, 9,5 cm, 11 cm, 13 cm, 15 cm, 17 cm, 19 cm, 21 cm og 23 cm.
Igen her er længden vigtig.

Trin 5:
Form stykkerne til ringe og tryk dem let sammen med fingrerne, så de bliver lidt høje i faconen. Udjævn ringenes overflade let med bunden af en metalskål eller et grydelåg.

Trin 6:
Bag alle delene i en 220-230 grader varm ovn. Sæt de mindste stykker midt på bagepladen, så de ydre får meste varme. Bagetiden er 6 - 8 minutter. Efter 3 - 4 minutter sættes en ekstra plade under bagepladen.
Lad ringene køle af på køkkenbordet.

Trin 7:
Rør glasuren sammen. Den skal hænge sejt på skeen.
Fyld glasuren i et papirkræmmerhus eller en plastikpose med et lille hul og sprøjt den i tætte løkker over ringene. Lad glasuren tørre.

Trin 8:
Vend ringene om og smør undersiden med smeltet chokolade og saml herefter ringene til kransekagetårnet. Tårnet pyntes med flag og chokoladekringler.
 
Tilbage