|
Trin 1: Ælt marcipanen sammen med sukkeret og æggehviderne. Massen skal have konsistens som modellervoks. Svøb den ind i folie, og læg den i køleskabet til næste dag.
Trin 2: Afvej 515 g af kransekagemassen og form den til en tyk stang. Resten af massen gemmes i køleskabet til senere. Tril kransekagemassen på et glat bord eller bræt til en 43 cm lang rulle, lige tyk over det hele. Brug en lineal - det er vigtigt, at længdemålet er korrekt.
Trin 3: Skær rullen i følgende afmålte afsnit: 1 cm, 1,5 cm, 2 cm, 2,5 cm, 3 cm, 4 cm, 4,5 cm, 5 cm, 6 cm, 6,5 cm og til sidst 7 cm. Det første stykke (1 cm) bliver toppen.
Trin 4: Form det 1 cm lange stykke til en kugle og tryk den lidt flad. Rul de øvrige stykker til følgende længder: 6,5 cm, 8 cm, 9,5 cm, 11 cm, 13 cm, 15 cm, 17 cm, 19 cm, 21 cm og 23 cm. Igen her er længden vigtig.
Trin 5: Form stykkerne til ringe og tryk dem let sammen med fingrerne, så de bliver lidt høje i faconen. Udjævn ringenes overflade let med bunden af en metalskål eller et grydelåg.
Trin 6: Bag alle delene i en 220-230 grader varm ovn. Sæt de mindste stykker midt på bagepladen, så de ydre får meste varme. Bagetiden er 6 - 8 minutter. Efter 3 - 4 minutter sættes en ekstra plade under bagepladen. Lad ringene køle af på køkkenbordet.
Trin 7: Rør glasuren sammen. Den skal hænge sejt på skeen. Fyld glasuren i et papirkræmmerhus eller en plastikpose med et lille hul og sprøjt den i tætte løkker over ringene. Lad glasuren tørre.
Trin 8: Vend ringene om og smør undersiden med smeltet chokolade og saml herefter ringene til kransekagetårnet. Tårnet pyntes med flag og chokoladekringler.
|
|